Abstract paintings by Ryn - English version

 

 
   
  Oljemålningar av Ryn - Gå till galleri 1

Oljemålningar av Eva Ryn Johannissen

 
   

Recension i UNT från en utställning på Galleri 1 i okt 2011

website in English

Mest arbetar jag i olja på duk, men jag uppskattar också mycket de abstrakta kvalitéerna hos akvarell och utspädd akrylfärg.

Även om mitt måleri under senare år oftast har varit helt abstrakt, har jag alltid hämtat en hel del inspiraton från det svenska landskapet, speciellt Stockholms och Östergötlands skärgårdar, där jag tillbringat större delen av mina somrar alltsedan barndomen. Det är härifrån jag härleder min förkärlek för den svala, nordiska färgskalan och väderbitna, plågade ytor. Men det är viktigt för mig att ytan inte tar över, utan att den ingår som en av beståndsdelarna i det jag vill uttrycka. Jag ser mina målningar som konceptuella uttryck för tankar, idéer och känslor som oftast är långt ifrån idylliska eller romantiska.

Inom konsten inspireras jag framför allt av expressionister, föreställande såväl som abstrakta, som Munch, Rothko och Diebenkorn. Bland kända svenska konstnärer känner jag speciellt för Strindberg, Kylberg, Hjertén och Cronqvist.

Min konstnärliga utbildning har jag till största delen fått utomlands. Jag har examen från Engelsk konsthögskola (First Class Bachelor of Arts, Fine Art), och dessförinnan studerade jag teckning och måleri på målarskola i Frankrike under fyra år.

Sedan 2015 är jag bosatt i Norrtälje, men jag tillbringar fortfarande en stor del av min tid i England och Frankrike.

Aktuell utställning :

Galleri 1, Uppsala 17 mars - 1 april 2018

Tidigare utställningnar

 

Eva Ryn Johannissen

 
 
Start | Utställningar | Kontakta | Konst CV | Länkar
sitemap | Om hemsidan | Engelsk version
 
Copyright © 2001-2009 Eva Ryn Johannissen. All rights reserved.